Mandy’s Column

WPK/Westlandia

Ga je alweer naar de handbal? 

Vaak genoeg krijg je de opmerking naar je hoofd: “Ga je alweer naar de handbal? Kan je niet gewoon een keer afzeggen?” Wij, als handballende teamsporters, lachen dan hard en zeggen dat dit niet kan. En al kan het wel, zouden we het niet doen. Het team staat er namelijk voor jou en jij zult er staan voor het team.  

Afgelopen zaterdag was weer zo een dag dat mensen zich af vroegen waarom wij zoveel tijd aan de handbal willen besteden. Om vier uur ‘s middags stond er een bus klaar om met heren 1 en dames 2 af te reizen naar Boekel. Waar? Ja precies, een klein gehucht ergens in Brabant en met de bus bijna twee uur rijden. Na een paar doodlopende wegen met vluchtheuvels en smalle straten waar de bus alleen achteruit in kon rijden, kwamen we veilig aan bij de sporthal. Alle credits mogen naar onze buschauffeur! De strijd om de punten kon beginnen… 

Al snel bleek dat twee wissels, een harsloze bal, een scheidsrechter die de wedstrijd helaas verloor, een uitvallende keeper en een hard spelletje niet de ingrediënten waren voor een gewonnen wedstrijd bij de dames. De heren mochten het daarna proberen, gelukkig met hars, en dat zorgde voor veel doelpunten. Jammer genoeg wel wat meer aan de verkeerde kant van het scorebord. Twee verloren wedstrijden, dus de enige punten waar wij van konden genieten kwamen uit de oven. Een heerlijk zelfgebakken taart was onze troost.  

Waren we daarvoor nu met een toeristische route helemaal naar Boekel gereden? Zeker niet, want onze avond was pas net begonnen. De heren en dames van Habo hadden ons uitgenodigd om te blijven op hun derde helft. Eén ding is zeker, die helft hebben we in ieder geval gewonnen! Wij haalden de gemiddelde leeftijd erg naar beneden, ja zelfs met onze heren ;). En de tranen van de verloren wedstrijd werden tranen van plezier. Er werd gelachen, gedanst, gefeest en vooral heel erg genoten. Nog lang bleef het onrustig bij dit groene gezelschap.  

En daar ging weer je halve weekend. Of nouja, in ieder geval een deel van de middag, je hele zaterdagavond en voor sommige ook de volgende dag, alles gegeven voor de handbal en alle gezelligheid die daarbij komt kijken. Want ja, wij zijn iedere week heel veel tijd kwijt aan de handbal, maar wat ga ik het missen als straks het seizoen weer voorbij is. Dus op de vraag: “Ga je nu alweer naar de handbal?” antwoord ik vol trots “ja!” en ik weet dat alle handbalvrienden hetzelfde doen! 

Mandy’s Column “Rolstoelhandbal”

Het schrijven van deze column gaat net zo snel als dat ik mezelf voortbewoog in de rolstoel twee en een halve week geleden. Dus sorry voor de mensen die al ruim twee weken aan het wachten zijn op de nieuwe column. Hij werd zelfs in verschillende verhalen op Facebook al aangekondigd. Maar bij deze Mandy’s Column van deze week (of nouja, eigenlijk van zaterdag een paar weken geleden).

Lees meer

Mandy’s Column “Wie kan mij vertellen wat ik dit weekend heb gedaan? ”

Voor sommige gezinnen is het paasweekend het moment om samen te ontbijten, eieren te zoeken of naar de kerk te gaan. Het maakt niet uit wat het plan is, als ze maar gezellig samen zijn. Voor de gezinnen met handballende kinderen is dit een onbegonnen zaak. Dan is het paasweekend het moment om de tassen te pakken en op toernooi te gaan. Tweede paasdag zal de wasmachine overuren draaien, vooral met zwarte sportkleding, en is de grootste activiteit die uitgevoerd zal worden, bijslapen. Dit jaar was het ook weer niet anders.  

Lees meer

Mandy’s Column “Hup groen!”

Het is alweer anderhalve week geleden, maar het zal iedereen nog lang bijblijven, de seizoensafsluiting 2018-2019. De tribune was nog 1 keer vol en het feest ging door tot in de vroege uurtjes. Sommige zijn nog steeds herstellende (al kan dat ook zijn van het herenfeest, afgelopen weekend). Het was een mooie avond van samenzijn en “Hup groen!” galmde hard en vaak over de tribune. Heel de selectie ging er beter van spelen, maar het werd geroepen speciaal voor jou!

Lees meer

Mandy’s Column “Precies één jaar…”

Aankomend weekend is het zover, de laatste wedstrijden van het seizoen zullen gespeeld worden voor de heren- en damesteams die het buitenseizoen overslaan. Nog één weekje trainen en dan zit het er alweer op. Het is nog niet te beseffen, maar over een week is ons seizoen gewoon alweer afgelopen.

Lees meer

Mandy’s Column “Kleedkamerliefde”

Het bestaat uit vier muren die een klein hok vormen. De oude goedkope tegeltjes aan de muur en een koude vloer zorgen voor een kille uitstraling. De ijzeren bankjes waar je nooit lekker op kunt zitten en de enorme hoeveelheid kapstokhaakjes waar iedereen wel eens zijn hoofd tegen heeft gestoten maken het niet heel veel beter op.

Lees meer

Mandy’s Column “Topprestatie damesselectie”

Aan het begin van dit seizoen hebben we als damesselectie veel bij elkaar gezeten. Vooral om te bespreken wat onze doelstelling was en hoe we dit gingen bereiken met z’n alle. Nu een half seizoen later kunnen we wel stellen dat een top 3 klassering erg moeilijk gaat worden. Maar is onze doelstelling mislukt?

Lees meer

Mandy’s Column “Heren 2”

Het is zondag, midden op de dag, als heren 2 zich klaarmaakt voor de eerste thuiswedstrijd van 2019. Op de harde blauwe stoeltjes van de tribune verzamelen een handjevol ouders. Iedere thuiswedstrijd zijn zij weer aanwezig, de harde kern die ervoor zorgt dat de kantine nog even open blijft

Lees meer