Columnist Ton

WPK/Westlandia

 

Columnist Ton schrijft over het heden en verleden

De Eerste Rolstoelhandbalwestrijddag

De Eerste Rolstoelhandbalwestrijddag

De eerste wedstrijddag van het seizoen werd bij Quintus gerold. Een dag die dankzij een perfecte organisatie op rolletjes verliep. Zelfs voor William die ondanks dat hij de maandag te voor op een nieuwe heup getrakteerd was, toch meerdere wedstrijden rollend over het veld doorbracht.

Lees meer
NK Rolstoelhandbal deel 1: Broedermoord in Beek

NK Rolstoelhandbal deel 1: Broedermoord in Beek

Met de vier beste teams van het afgelopen seizoen mochten wij om het Nederlands Kampioenschap rolstoelhandbal spelen. CSV, SEW en maar liefst allebei de Quintus-afvaardigingen. Vier ploegen van boven de rivieren die naar het verre Limburgse Beek afdaalden om daar op de toppen van hun kunnen te spelen. Nu zou je denken dat wanneer vier teams om zoiets eervols strijden dat zij dan ook allen tegen elkaar zouden spelen.

Lees meer
NK Rolstoelhandbal deel 2:  Vlaai like an eagle

NK Rolstoelhandbal deel 2: Vlaai like an eagle

Ik hoop niet dat mijn zo gastvrije Limburgse vrienden het mij euvel duiden dat ik de demowedstrijd tussen BFC en een Belgisch team even overgeslagen heb en daar dus niets over kan melden. Na onze daverende, maar oh zo zwaar bevochten overwinnig had ik even behoefte aan de Limburgse zon op het uitnodigend terras en vooral wat frisse lucht. Dus stak ik buiten een lekker pijpje op en bereidde mij mentaal voor op de beide finales.

Lees meer
it’s only rol en lol but i like it

it’s only rol en lol but i like it

We hadden weer een heerlijke wedstrijddag in petto. Deze keer heel anders dan voorheen.
Niet alleen misten wij vandaag zeven van onze roemruchte coryfeeën, doch ook maar liefst drie teams van het eerste uur moesten vandaag verstek laten gaan, terwijl hun plaatsen glorieus werden ingenomen door even zovele nieuwkomers.

Lees meer
Rolstoelhandbal leeft en bruist als nooit te voor

Rolstoelhandbal leeft en bruist als nooit te voor

Waren er tot nu toe steeds maximaal zes teams op een reguliere wedstrijddag, waren er deze keer bij Ventura maar liefst tien te bewonderen. Uit alle hoeken van het land waren zij naar Schiedam gerold om zich daar al rollebollend en continu genietend met elkaar te meten.

Lees meer

Het wordt weer een mooi seizoen

Het is een goede gewoonte dat onze nieuwe leden op een wedstrijddag op gebak trakteren. En het is een goede zaak dat wij regelmatig nieuwe leden hebben. In dit geval een lid met ledematen en zelfs een extra lede-maat. Want op onze eerste wedstrijddag was het Natasja, die ons niet alleen verraste met een verrukkelijke bananen/chocolade taart, maar

Lees meer

Ada in de bloemen

En dan loop je ’s morgens om half acht in het donker naar buiten en dan denk je bij jezelf; goh hier sluip ik als een dief in de nacht mijn huis uit om op mijn 67ste nog een dag te gaan handballen. Wie had dat ooit kunnen denken? Aan wie heb ik dat te danken?

Lees meer

DRIE WESTLANDIANEN IN FINALE NK ROLSTOELHANDBAL

Sporthal De Dres was bezwangerd van spanning toen de finalisten CSV en Quintus-A het veld betraden. Daar floot Koldobieke voor het beginsignaal. Vol vertrouwen begon CSV in de aanval. Hun tweede Nederlandse Kampioenschap hadden zij zelf helemaal in de hand. Gewoon afmaken wat zij die morgen begonnen waren

Lees meer