Handige Informatie

WPK/Westlandia

Zin om te handballen?

Welkom op deze pagina. Leuk dat je interesse hebt in onze handbalvereniging WPK/Westlandia. Op deze pagina vind je van alles over onze gezellige vereniging. We hopen dat het duidelijk is en dat we je binnenkort wellicht als nieuw lid mogen verwelkomen.

Handbal, een teamsport voor iedereen!

Handbal is een flitsende sport voor meiden en jongens die van actie houden! Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je teamgenoten. Als handballer moet je wel tegen een stootje kunnen. Handbal is namelijk een sport waarbij lichamelijk contact is toegestaan.Toch zal je tijdens wedstrijden merken dat de spelers sportief met elkaar en de tegenstanders omgaan. Duwen, trekken en schelden zal de scheidsrechter dan ook zeker niet toelaten!

In welk team kom je terecht als je nu lid wordt?

Alle jeugdspelers worden per leeftijd ingedeeld in de verschillende categorieën A tot en met F. In principe zit je in elke categorie twee jaar, waarna je doorstroomt naar de volgende. De indelingen van de teams worden ieder jaar door het technische kader gemaakt en vind je een paar weken voor aanvang van het handbaljaar op onze website. Klik hier indeling.

Wat heb je allemaal nodig?

Een shirt. Dit wordt geregeld door de vereniging. Zelf moet je zorgen voor een zwarte sportbroek. Wij adviseren om kniebeschermers te dragen en te kiezen voor goede sportschoenen. Let op dat je geen sportschoenen met zwarte zolen koopt, die zijn verboden in de meeste sporthallen. Een trainingspak en bidon of drinkflesje is altijd handig. Onderaan deze pagina, staan diverse sportwinkels die WPK/Westlandia aanbeveelt en waar gedegen advies wordt gegeven.

Trainen kan bij de jongste groepen vaak met een bal van de vereniging. Uiteindelijk is een eigen bal wel erg prettig. Een ideaal cadeau voor een verjaardag of feestdagen.

Een keertje uitproberen?

Bij WPK/Westlandia ben je altijd welkom om een aantal keren mee te trainen. Zo kun je kijken of handbal wat voor je is en hoe gezellig het bij Westlandia is. Wil je meetrainen? Neem dan contact met ons op of stuur een mailtje naar jeugd@westlandia.nl. Zet hierin wanneer je geboren bent en dan zorgen wij ervoor dat je wordt teruggebeld door een trainer bij wie je mee kan trainen.

 

Wil je je inschrijven als Westlandiaan?

Vul dit formulier in en mail dit formulier met een pasfoto naar leden@westlandia.nl

Je kan het ook per post sturen naar:

De ledenadministratie
t.a.v. Hilde Kortekaas
Zijpe 18
2673 BE Naaldwijk

Wij verwerken je inschrijving en nemen contact met je op.

 

Afmelden

Afmelden dient altijd vóór 1 juni schriftelijk te gebeuren bij de ledenadministratie. Leden die voor deze datum niet schriftelijk hebben opgezegd zijn automatisch nog een jaar lid en hebben dus de verplichting tot het betalen van de contributie voor het nieuwe seizoen.

Opzeggingen kun je sturen naar:

De ledenadministratie
t.a.v. Hilde Kortekaas
Zijpe 18
2673 BE Naaldwijk

email: leden@westlandia.nl

Nog meer handige informatie
Begeleiding

Alle teams hebben een begeleider/begeleidster. Vaak is dat één van de ouders van het team. Deze begeleider/begeleidster is het eerste aanspreekpunt.  Hij/zij verzorgt de wissels tijdens de wedstrijd en zorgt ook dat de informatie van de club bij de spelers van zijn/haar team terecht komt. De communicatie gaat meestal via email. Als je een keertje verhinderd bent voor een wedstrijd, dien je je tijdig (zeker 2 dagen voor de wedstrijd) bij je leider/leidster af te melden. Hij/zij kan dan, wanneer nodig, voor vervanging zorgen.

Wedstrijden

Bij handbal worden de wedstrijden en trainingen zowel binnen in de zaal als buiten op het veld gespeeld. We kennen een buiten- en een binnen seizoen. In de regel speelt ieder lid één wedstrijd per week en wordt er gestreefd naar twee keer trainen per week voor ieder lid.

Het buitenseizoen is verdeeld in twee periodes
 • De 1e periode vanaf de zomervakantie tot aan de herfstvakantie
 • De 2e periode vanaf eind maart tot einde handbalseizoen

WPK/Westlandia heeft haar eigen buitenaccommodatie met twee verharde velden en een eigen kantine op het Sportpark ‘De Hoge Bomen’ in Naaldwijk (tussen Voetbalvereniging Naaldwijk en Hockeyvereniging Westland in). Hier vinden door de weeks in het buitenseizoen de trainingen en in het weekend alle thuiswedstrijden plaats. De uitwedstrijden vinden uiteraard plaats op de buitenaccommodatie van de tegenstander.

 
Het binnenseizoen is de periode vanaf de herfstvakantie tot en met eind maart.

In het binnenseizoen vinden alle wedstrijden en trainingen in de zaal plaats. De meeste thuiswedstrijden en trainingen worden dan gespeeld in Sporthal ‘De Pijl’ in Naaldwijk. Soms wordt hiervan afgeweken. Dit is dan altijd terug te vinden op de website in het desbetreffende wedstrijd- of trainingsschema. Uitwedstrijden worden uiteraard gespeeld in de binnenaccommodatie van de tegenstander.

 
Geen sieraden tijdens het handballen

Wat ook nog handig is om te weten, is dat je tijdens de wedstrijden en trainingen al je sieraden (piercings, ringen, kettingen, etc.) af moet doen. Dit om te voorkomen dat je jezelf of je tegenstander verwondt. Het makkelijkste is om al je sieraden thuis te laten i.v.m. verlies en/of diefstal. De scheidsrechter controleert voor de wedstrijd altijd of alle sieraden uit zijn

 
Vervoer naar de uit- wedstrijden

Bij uitwedstrijden (tijdens zowel het buiten- als het binnenseizoen) verzamelen we een uur voor het begin van de wedstrijd met het hele team op de grote parkeerplaats van Sporthal ‘De Pijl’. Voor het vervoer naar uitwedstrijden wordt een vriendelijk beroep op de ouders gedaan om hun kind per auto naar de wedstrijd te begeleiden Vaak kan men dan onderling nog carpoolen, zodat niet alle ouders hoeven te rijden (soms maakt de begeleiding een schema met rij-beurten). Het exacte tijdstip van vertrek wordt door de leider/leidster aangegeven. Het adres van de vereniging waarheen gereden moet worden is terug te vinden op de officiële site van de handbalbond: www.handbal.nl

 
Contributie

Tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging wordt ieder jaar de contributie voor het komende seizoen vastgesteld. Deze contributie is per categorie verschillend. De algemene ledenvergadering wordt één maal per jaar na de zomervakantie gehouden. Alle leden en ouders van jeugdleden van WPK/Westlandia zijn van harte welkom. De hoogte van de contributie is afhankelijk van je leeftijd en wordt eenmaal per jaar via een automatische incasso na de jaarvergadering verwerkt.  Voor de hoogte van de contributie per leeftijdscategorie klik hier

 
Vrijwilligers

Zoals in de gehele sport, zijn ook bij onze vereniging vrijwilligers onmisbaar. Mede door de  belangeloze en enthousiaste inzet van onze vrijwilligers, worden er voor onze leden een hoop leuke activiteiten, trainingen en wedstrijden georganiseerd. Wij doen dan ook graag een beroep op ouders om ons te helpen. Indien u als ouders interesse hebt, kunt u contact opnemen met de begeleiding en/of het secretariaat van WPK/Westlandia.

 
Bardienst kantine WPK/Westlandia op sportpark ‘De Hoge Bomen’

WPK/Westlandia heeft een eigen kantine op het sportpark ‘De Hoge Bomen’. Deze moet natuurlijk bemenst worden. Hiervoor wordt een beroep gedaan op alle ouders. Ouders die reeds als vrijwilliger voor de club activiteiten uitoefenen, zoals scheidsrechters, begeleiders, trainers, bestuursleden en commissieleden zijn uitgezonderd van de bardienst.

In de regel komt het er op neer dat één van de ouders, samen met andere ouders, één maal per seizoen aan de beurt is om 2 a 3 uur achter de bar in de kantine te staan.  Vooraf wordt daarvoor contact met u opgenomen door iemand van de kantinecommissie. De namen van de ouders die aan de beurt zijn, zijn ook weer terug te vinden op de website. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wedstrijd van uw kind. We proberen het dan ook zo te plannen dat uw bardienst vooraf of aansluitend aan de wedstrijd is, zodat het ongemak voor u als ouder zo min mogelijk is.

 
Activiteiten

Naast wedstrijden en trainingen worden er nog een heleboel andere leuke activiteiten voor de leden georganiseerd gedurende het jaar.
Deze activiteiten worden gepubliceerd op onze website.

Zo is er bijvoorbeeld ons supergezellige en altijd populaire handbalkamp. Meestal vindt dit kamp plaats in de tweede week van de zomervakantie.
Nog enkele voorbeelden van leuke activiteiten zijn:

 • Halloween
 • Sinterklaas
 • Discozwemmen
 • Ouder/kind handbal

Ook is ieder team van de D, E of F jeugd één keer per seizoen aan de beurt als Team van de week. Zij zijn dan de speciale gasten bij een thuiswedstrijd van onze Dames 1 en mogen met hen het veld oplopen, de wedstrijd openen en natuurlijk onze Dames met veel lawaai aanmoedigen. Na de wedstrijd is er nog gelegenheid om handtekeningen te verzamelen.

 
Onze huisregels:

Wij hebben ook een aantal huisregels mbt fairplay. En dat zijn:

 • WPK/Westlandia is een vereniging waar iedere speler zich kan ontwikkelen op zijn eigen niveau en waarbij de aandacht dus niet alleen gaat naar de spelers die op het hoogste niveau spelen.
 • Heel belangrijk is dat WPK/Westlandia van alle spelers verwacht dat zij acceptabel gedrag vertonen tijdens trainingen en wedstrijden.
 • Regels binnen het handbalspel en regels van trainers, coaches of verenigingen moeten worden geaccepteerd en nageleefd.
 • Scheidsrechters, coaches, trainers, tegenstanders en medespelers worden te allen tijde positief benaderd.
 • Begeleiders en ouders hebben hier een voorbeeldfunctie in en moeten zich daar ook naar gedragen.
 
Tot slot

We hopen we je met deze informatie een beetje wegwijs gemaakt te hebben bij onze vereniging. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met leden van het bestuur.  De telefoonnummers en e-mailadressen zijn terug te vinden onder het kopje ‘contact’ op onze website.

 
Advies WPK/Westlandia m.b.t. aanschaf benodigde sportspullen:

Voor alle benodigdheden geldt natuurlijk dat je deze bij iedere willekeurige sportwinkel kunt aanschaffen. WPK/Westlandia adviseert in het bijzonder:

 
Sport2000

Voor alle WPK/Westlandia kleding met opdruk en logo van de vereniging: zoals truien, trainingspakken, trainingsshirts, sokken, tassen e.d.

klik op onderstaand logo om naar de webshop te gaan

 

Xcelsior

Is de enige in Nederland met de combinatie van verregaand medisch advies & sportspeciaalzaak. Zij werken alleen met goed opgeleide vaste medewerkers. Je bent altijd verzekerd van advies op maat en een perfect passend product.

Xcelsior

Weimarstraat 128
Den Haag
070 365 09 00
info@xcelsior.nl
www.xcelsior.nl