Uit de oude doos

WPK/Westlandia

Onze boys: Superatleten (uit de oude doos 2003)

Trappelend van energie stonden zij klaar. De superatleten van de B BOYS en enige aanverwante artikelen. Zij zouden meedoen aan de CAI-5 kilometerloop en die zouden zij eens even van Groene Stroom gaan voorzien. De Groene Stroom van tien in Westlandiagroen gestoken handballers, die als een groene draad door de vijf kilometer liep. Helaas konden Panter Peter, Long Tall Thomas en Kwikzilver Colin er niet bij zijn vanwege trainingsverplichtingen met de Haagse selsectie en hebben we nog een speler die er zich helaas niet altijd van bewust is dat ‘ie aan teamsport doet, maar voor de rest was iedereen paraat. En hoe. Door allemaal was er drie maanden lang keihard getraind om de vijfduizend meter binnen dertig minuten te ronden en dat was op 5 april ons streven. A-junioren Tim en Terry trainden enthousiast mee en hoewel ook Terry vanwege de Haagse selectie niet op de wedstrijddag aanwezig kon zijn, werd zijn plaats toch opgevuld door de ongetrainde Opa. Die kwam samen met de immer enthousiaste Thijs pal voor tijd al hijgend aan rennen en in hun groene Westlandiashirts voegden zij zich energiek in onze Groene Stroom.

En daar klonk het startschot. Als een speer stoof Tim van de Berg weg en in zijn kielzog volgde de rest van de bruisende B BOYS. Na een paar honderd meter gerend te hebben kreeg Tim wat een echte topatleet toekomt. Dravend in zijn Wortelboershirt kreeg hij motorescorte van Charles Wortelboer en Rikkert & Remy. Glunderend van oor tot oor deed hij er een tandje bij en met loeiende sirenes werd hij naar prachtige 19de plaats ge”haas”d in een supertijd van 19.16. De rest van de Westlandiaanse atleten moest het geheel op eigen kracht doen. Maar stuk voor stuk beschikken zij onderhand over zoveel p.k. dat dit geen enkel probleem was. Fanatiek maar zeer gedisciplineerd startten zij allen een uitgebalanceerde race, waarin zij ieder voor zich een wereldtijd neerzetten, zonder zich over de kop te lopen. Aangemoedigd door vele ouders en andere Westlandiasupporters werden zij zelfs tegen de felle wind in, gedragen als prinsen in een draagkoets. En vorstelijk liepen zij deze koningsrace uit. Erik van de Berg en Rob Post, die als enigen alle hardlooptrainingen aanwezig waren geweest, werden met respectievelijk 22.48 en 23.17 glansrijk 1ste en 2de van de B BOYS. Maar de prestaties van de anderen logen er ook niet om. Van de maar liefst 330 deelnemers kwam de Kootsj hijgend en steunend als 92ste binnen in 25.17, met voor zich dus alle B BOYS. Derhalve werd er niet alleen door alle B BOYS binnen het half uur gefinisht, maar werd er door iedereen ook nog eens een riante tijd neergezet. Klasse mannen. Jammer dat Peter, Thomas en Colin er niet bij konden zijn, maar ik weet zeker dat zij door deze Groene Stroom meegesleurd, ook zo’n prestatie neergezet zouden hebben.

Wellicht een volgende keer, want deze conditietraining is zeker voor herhaling vatbaar. Gefeliciteerd mannen. Een superprestatie. Ook Thijs liep een mooie tijd, gezien het feit dat hij een half uur voor de start uit de tuin kwam en in zijn werkkleren naar De Pijl raasde om eerst in te schrijven, toen weer terug naar huis snelde om zich om te kleden, wat met zo’n lichaam een hele klus is, en toen weer hals over kop naar de start vloog om daar helemaal achterin te starten. Hij werd 34ste in 20.05. En dat is echt niet slecht, want hij was ook nog vergeten om van tevoren naar de w.c. te gaan. En hij liep zo met zijn billen te knijpen en te draaikonten dat hij tientallen kerels in strakke broekjes achter zich aan kreeg. Waardoor hij wel gedwongen was om harder te lopen. Toen wij allemaal gedoucht en gedronken hadden, kwamen we er opeens achter dat we er eentje misten. “Jeetje, Opa is er nog niet.” Snel liepen we weer terug naar het Wilhelminaplein waar juist Opa met zijn rollator door de finish strompelde. Gestimuleerd door Charles en meegesleurd door Thijs was onze sportieve Gerard aan een vijf kilometer lange martelgang begonnen die hij, weliswaar op zijn tandvlees, maar wel helemaal uit liep. Prima prestatie Opa, dat is nog eens mentaliteit. En dat je zelfs nog achter Carla Kuypers finishte, bewijst maar dat je ook nog eens een heer bent. Ten slotte gaan Dames voor, zeker als zij nóg ouder zijn.

Ton