Nieuwsberichten

WPK/Westlandia

RENÉ ZWINKELS WORDT HOOFDCOACH VAN VROUWEN WESTLANDIA

René Zwinkels wordt komend seizoen trainer/coach van de vrouwen van Westlandia. Hij volgt Jos Klepke op, die onlangs vanwege gezondheidsredenen heeft moeten besluiten te stoppen bij de Naaldwijkse club. Westlandia staat momenteel in de tweede divisie mede aan de kop van de ranglijst met uitzicht op promotie.

Zwinkels was in het verleden succesvol bij de mannen en de vrouwen van Quintus. Daarvoor was hij werkzaam bij de vrouwen van Verburch, waar hij op dit moment de jeugd onder zijn hoede heeft.

Zwinkels over zijn beslissing over te stappen naar Westlandia: ,,Ik doe dat vooral ook voor Jos Klekpe, die een goede vriend van mij is. Hij heeft bij Westlandia iets moois opgebouwd, maar kan dat helaas nu niet afmaken. Om hem én de club uit de brand te helpen, heb ik toegezegd volgend seizoen zijn taken over te nemen. Het zou mooi zijn als dat in de eerste divisie kan. Er staan dan weer leuke derby’s tegen bijvoorbeeld Velo op het programma.”

Manager Aad van Dijk van Westlandia is blij dat hij de ervaren Zwinkels heeft kunnen strikken. ,,René heeft al zo veel teams naar de top gebracht. Zijn ervaring kunnen wij daarom goed gebruiken. Hij kan een team met zijn kennis en aanpak naar een hoger niveau tillen.”

René Zwinkels gaat twee trainingen verzorgen en de ploeg tijdens de wedstrijden coachen. Hij blijft ook nog actief bij de jeugd van Verburch.

AD SPORT/PETER LOTMAN