Start Damesselectie

Start Damesselectie

Start Damesselectie
Voor de damesselectie zat de voorbereiding er op. De teams waren bekend gemaakt en het nieuwe seizoen kon beginnen. Wel zaten er wat dingen tegen. Helaas hadden beide teams nog geen nieuwe begeleidster, waren er meiden op reis en vielen er vervelende blessures. Ondanks de tegenslagen ging de groep met een goed gevoel van start…

Dames 2 begon de competitie met een spannende wedstrijd tegen SC Twist DS1, deze werd gelijk gespeeld met 19-19. Het eerste punt was binnen. De tweede week speelde Dames 2 hun eerste uit wedstrijd tegen R.H.V. DS1, ook deze wedstrijd was spannend, maar door af en toe wat slordig spel wisten de dames niet te winnen. Eindstand 26-23. De tweede uitwedstrijd tegen ROAC DS1 wisten de dames wel te winnen. De dames wonnen overtuigend met 23-30. In de tweede thuiswedstrijd lieten de dames van het tweede zien waar ze goed in waren en stuurde HMC DS1 zonder punten naar huis, eindstand 23-13. De wedstrijd tegen Forholte DS2 bleef tot in de laatste seconde spannend. Met een doelpunt in het fluitsignaal speelde de dames gelijk, 27-27! De week erop waren de dames van Internos DS1 een maatje te groot. De wedstrijd werd verloren met 22-17. De laatste gespeelde wedstrijd in eigen huis werd gewonnen met 29-24 van Heerle DS1.

Dames 2 is heel goed op weg en staan op het moment op de 5 plaats, waarbij nummer 2,3 en 4 een gelijk punten aantal heeft. De volgende wedstrijden staan voor de jaarwisseling nog op de planning:
• 03 december, 12:35: WPK/Westlandia DS2- WHC (Den Haag) DS1
• 10 december, 13:30: Hellas DS2- WPK/Westlandia DS2
• 07 december, 13:50: WPK/Westlandia DS2- PSV handbal DS2

Dames 1 heeft een lastigere start van het seizoen. De dames begonnen uit tegen Sima Sport/Ventura DS1 en wisten in een rumoerige hal niet te winnen. Eindstand 27-22. Er werd uitgekeken naar een de eerste thuiswedstrijd, maar ook in deze wedstrijd konden de dames niet laten zien waar ze goed in zijn. Einstand Westlandia DS1- Nieuwegein DS1 28-34. Na elke wedstrijd werd er gekeken naar wat er wel goed ging en waar de verbeterpunten lagen, maar de slechte reeks hield niet op. De dames verloren wedstrijd na wedstrijd. Dongen DS1- Westlandia 28-19. Westlandia- Hellas DS1 22-30. M.I.C.- Westlandia 23-21. Westlandia- Veneco Velo DS1 22-30.
Ook al zakte de moet soms even in de schoenen. De dames bleven in hun team geloven. De negatieve golf moest hoe dan ook een keer doorbroken worden.
In de achtste speel ronde vertrokken de dames naar Breda. In de kleedkamer werd hen mee gegeven om vooral weer een goed handbal te spelen met elkaar en niet te veel bezig te zijn met de uitslag. De wedstrijd werd niet sterk begonnen al snel liep er een achterstand op van 4-0. Er moest deze wedstrijd iets veranderen en dat gebeurde. Het team werkte voor elkaar, vooral in de dekking stond als een huis. De stand ging van 6-4 naar 10-10. De dames gingen de rust in met een voorsprong en gaven deze niet meer weg. Eindstand 23-29. Dames 1 is van de 0!

Het nieuwe jaar willen de dames in met nog meer punten. Deze kunnen zei behalen bij de volgende wedstrijden:
• 2 december, 19:20: WPK/Westlanida- Successchoonmaak VOC DS2
• 9 december 20:00: Verburch DS1- WPK/Westlandia DS1

• 16 december 19:00: WPK/Westlandia DS1- Anytime Fitness/BFC DS1

We zien jullie graag langs het veld!

November’17 Iris van Dijk