STA OP tegen ongewenst gedrag op en om de handbalvelden

STA OP tegen ongewenst gedrag op en om de handbalvelden

STA OP tegen ongewenst gedrag op en om de handbalvelden

Competitieleiders en de Werkgroep Competitie trekken aan de bel!!!

Sinds het begin van de competitie constateren wij een toename van ongewenst gedrag op en rondom de velden. Wij maken ons zorgen hierover!.
Een kleine greep uit afgelopen weekend leert ons dat er tijdens een C-jeugd wedstrijd publiek het veld op komt, een scheidsrechter zodanig onheus bejegend wordt door een coach, dat deze gelijk gestopt is met fluiten, er discriminerende uitlatingen richting een scheidsrechter zijn gedaan vanaf de tribune en dit is nog maar het topje van de ijsberg. Met name onze officials moeten het de laatste tijd ontgelden. Zoals u hierboven kunt lezen draagt dit niet bij aan het behoud van onze scheidsrechters c.q. vrijwilligers in het algemeen.
Ook voor deze mensen is handbal hobby en iedereen maakt fouten. Zonder deze mensen geen handbal!!
Wij hechten zeer veel waarde aan een respectvolle bejegening van o.a. onze officials en wij attenderen alle verenigingen op het feit dat de thuisspelende vereniging ten alle tijde verantwoordelijk is voor de orde en veiligheid in de sporthal c.q. op het veld. Wij roepen daarom alle besturen op om een bestuurs- c.q. kaderlid aanwezig te laten zijn tijdens de thuiswedstrijden en daar waar nodig, tegen dit gedrag op te treden. Durf mensen aan te spreken.
Wij gaan uit van ieders positieve medewerking in deze ten behoeve van ons mooi handbalspelletje.

Heeft u het bericht van het NHV goed gelezen?
Bent u ook zo geschrokken van hetgeen in deze mail staat?

Wij als bestuur wel.
Scheidsrechters die worden gediscrimineerd, publiek dat het veld opkomt tijdens een C-jeugd wedstrijd. Wat ons betreft is dit niet normaal en moeten deze excessen een halt worden toegeroepen.

Zoals u heeft kunnen lezen, worden wij als vereniging geacht om op te treden mochten bij wedstrijden van teams van onze vereniging ook dit soort excessen voorkomen.
Wij vinden net als u hopelijk, dat dit gedrag al veel te ver gaat en dat we al veel eerder moeten ingrijpen.

Ook weten wij als bestuur, dat niet iedere scheidsrechter altijd even goed fluit, maar spelen de speelsters en spelers wel altijd even goed? Heeft u op uw werk of in uw dagelijks leven ook niet wel eens een slechte dag, dat heeft een scheidsrechter ook wel eens, het zijn ook net mensen. Ook zij hebben goede en minder goede dagen, maar laten we ze dan een hart onder de riem steken en niet gelijk neer sabelen, daar schieten zij en de handbalsport namelijk niets mee op.

Bij deze dan ook namens het bestuur de oproep, blijf de scheidsrechters met respect behandelen, zodat zij nog lang willen blijven fluiten, want zonder scheidsrechter geen wedstrijd.
Spreek ouders, supporters aan tijdens of na de wedstrijd op hun gedrag, ook wij als bestuur zullen dit doen indien we aanwezig zijn.

Met zijn allen werken we op deze manier aan een Veilig Sport Klimaat, ook voor de scheidsrechter.