Nog meer handige informatie

Begeleiding

Alle teams hebben een begeleider/begeleidster. Vaak is dat één van de ouders van het team. Deze begeleider/begeleidster is het eerste aanspreekpunt.  Hij/zij verzorgt de wissels tijdens de wedstrijd en zorgt ook dat de informatie van de club bij de spelers van zijn/haar team terecht komt. De communicatie gaat meestal via email. Als je een keertje verhinderd bent voor een wedstrijd, dien je je tijdig (zeker 2 dagen voor de wedstrijd) bij je leider/leidster af te melden. Hij/zij kan dan, wanneer nodig, voor vervanging zorgen.

 

Wedstrijden

Bij handbal worden de wedstrijden en trainingen zowel binnen in de zaal als buiten op het veld gespeeld. We kennen een buiten- en een binnenseizoen.
In de regel speelt ieder lid één wedstrijd per week en wordt er gestreefd naar twee keer trainen per week voor ieder lid.

 

Het buitenseizoen is verdeeld in twee periodes

 • De 1e periode vanaf de zomervakantie tot aan de herfstvakantie
 • De 2e periode vanaf eind maart tot einde handbalseizoen

WPK/Westlandia heeft haar eigen buitenaccomodatie met twee verharde velden en een eigen kantine op het Sportpark ‘De Hoge Bomen’ in Naaldwijk (tussen Voetbalvereniging Naaldwijk en Hockeyvereniging Westland in). Hier vinden door de weeks in het buitenseizoen de trainingen en in het weekend alle thuiswedstrijden plaats. De uitwedstrijden vinden uiteraard plaats op de buitenaccomodatie van de tegenstander.

 

Het binnenseizoen is de periode vanaf de herfstvakantie tot en met eind maart.

In het binnenseizoen vinden alle wedstrijden en trainingen in de zaal plaats. De meeste thuiswedstrijden en trainingen worden dan gespeeld in Sporthal ‘De Pijl’ in Naaldwijk. Soms wordt hiervan afgeweken. Dit is dan altijd terug te vinden op de website in het desbetreffende wedstrijd- of trainingsschema. Uitwedstrijden worden uiteraard gespeeld in de binnenaccomodatie van de tegenstander.

 

Geen sieraden tijdens het handballen

Wat ook nog handig is om te weten, is dat je tijdens de wedstrijden en trainingen al je sieraden (piercings, ringen, kettingen, etc.) af moet doen. Dit om te voorkomen dat je jezelf of je tegenstander verwondt. Het makkelijkste is om al je sieraden thuis te laten i.v.m. verlies en/of diefstal. De scheidsrechter controleert voor de wedstrijd altijd of alle sieraden uit zijn.

 

Vervoer naar de uit- wedstrijden

Bij uitwedstrijden (tijdens zowel het buiten- als het binnenseizoen) verzamelen we een uur voor het begin van de wedstrijd met het hele team op de grote parkeerplaats
van Sporthal ‘De Pijl’.Voor het vervoer naar uitwedstrijden wordt een vriendelijk beroep op de ouders gedaan om hun kind per auto naar de wedstrijd te begeleiden Vaak kan men dan onderling nog carpoolen, zodat niet alle ouders hoeven te rijden (soms maakt de begeleiding een schema met rijbeurten). Het exacte tijdstip van vertrek wordt door de leider/leidster aangegeven. Het adres van de vereniging waarheen gereden moet worden is terug te vinden op de officiële site van de handbalbond:www.handbal.nl

 

Contributie

Tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging wordt ieder jaar de contributie voor het komende seizoen vastgesteld. Deze contributie is per categorie verschillend.
De algemene ledenvergadering wordt één maal per jaar na de zomervakantie gehouden. Alle leden en ouders van jeugdleden van WPK/Westlandia zijn van harte welkom. De hoogte van de contributie is afhankelijk van je leeftijd en wordt eenmaal per jaar via een automatische incasso na de jaarvergadering verwerkt.  Voor de hoogte van de contributie per leeftijdscategorie klik hier

 

Vrijwilligers

Zoals in de gehele sport, zijn ook bij onze vereniging vrijwilligers onmisbaar. Mede door de  belangeloze en enthousiaste inzet van onze vrijwilligers, worden er voor onze leden een hoop leuke activiteiten, trainingen en wedstrijden georganiseerd. Wij doen dan ook graag een beroep op ouders om ons te helpen. Indien u als ouders interesse hebt, kunt u contact opnemen met de begeleiding en/of het secretariaat van WPK/Westlandia.

 

Bardienst kantine WPK/Westlandia op sportpark ‘De Hoge Bomen’

WPK/Westlandia heeft een eigen kantine op het sportpark ‘De Hoge Bomen’. Deze moet natuurlijk bemenst worden. Hiervoor wordt een beroep gedaan op alle ouders. Ouders die reeds als vrijwilliger voor de club activiteiten uitoefenen, zoals scheidsrechters, begeleiders, trainers, bestuursleden en commissieleden zijn uitgezonderd van de bardienst.

In de regel komt het er op neer dat één van de ouders, samen met andere ouders, één maal per seizoen aan de beurt is om 2 a 3 uur achter de bar in de kantine te staan.  Vooraf wordt daarvoor contact met u opgenomen door iemand van de kantinecommissie. De namen van de ouders die aan de beurt zijn, zijn ook weer terug te vinden op de website. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wedstrijd van uw kind. We proberen het dan ook zo te plannen dat uw bardienst vooraf of aansluitend aan de wedstrijd is, zodat het ongemak voor u als ouder zo min mogelijk is.

 

Activiteiten

Naast wedstrijden en trainingen worden er nog een heleboel andere leuke activiteiten voor de leden georganiseerd gedurende het jaar.
Deze activiteiten worden gepubliceerd op onze website.

Zo is er bijvoorbeeld ons supergezellige en altijd populaire handbalkamp. Meestal vindt  dit kamp plaats in de tweede week van de zomervakantie.
Nog enkele voorbeelden van leuke activiteiten zijn:

 • Halloween
 • Sinterklaas
 • ouder/kind handbal

Ook is ieder elftal van de D, E of F jeugd één keer per seizoen aan de beurt als team van de week. Zij zijn dan de speciale gasten bij een thuiswedstrijd van onze Dames 1 en mogen met hen het veld oplopen, de wedstrijd openen en natuurlijk onze Dames met veel lawaai aanmoedigen. Na de wedstrijd is er nog gelegenheid om handtekeningen te verzamelen.

 

Onze huisregels:

Wij hebben ook een aantal huisregels mbt fairplay. En dat zijn:

 • WPK/Westlandia is een vereniging waar iedere speler zich kan ontwikkelen op zijn eigen niveau en waarbij de aandacht dus niet alleen gaat naar de spelers die op het
  hoogste niveau spelen.
 • Heel belangrijk is dat WPK/Westlandia van alle spelers verwacht dat zij acceptabel gedrag vertonen tijdens trainingen en wedstrijden.
 • Regels binnen het handbalspel en regels van trainers, coaches of verenigingen moeten worden geaccepteerd en nageleefd.
 • Scheidsrechters, coaches, trainers, tegenstanders en medespelers worden te allen tijde positief benaderd.
 • Begeleiders en ouders hebben hier een voorbeeldfunctie in en moeten zich daar ook naar gedragen.

 

Tot slot

We hopen we je met deze informatie een beetje wegwijs gemaakt te hebben bij onze vereniging. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met leden van het bestuur.  De telefoonnummers en emailadressen zijn terug te vinden onder het kopje ‘contact’ op onze website.

Advies WPK/Westlandia mbt aanschaf benodigde sportspullen:

Voor alle benodigdheden geldt natuurlijk dat je deze bij iedere willekeurige sportwinkel kunt aanschaffen. WPK/Westlandia adviseert in het bijzonder:

Arriba Sport
Voor alle WPK/Westlandia kleding met opdruk en logo van de vereniging: zoals truien, trainingspakken, trainingsshirts, sokken, tassen e.d.

Arriba Sport
Cornelis Houtmanplein 7-9
Maasdijk
0174 520 428
Informatie@arribasport.com

Sporthuis Excelsior
Is de enige in Nederland met de combinatie van verregaand medisch advies & sportspeciaalzaak. Zij werken alleen met goed opgeleide vaste medewerkers. Je bent altijd verzekerd van advies op maat en een perfect passend product.

Sporthuis Excelsior
Weimarstraat 128-134
Den Haag
070 365 09 00
info@excelsiorsport.nl